SINOPSIS

Priča filma "Buđenje iz mrtvih" događa se početkom bombardovanja, krajem marta 1999. godine, u Beogradu i u malom gradu u unutrašnjosti Srbije.

Četrdesetogodisnji Miki, neostvareni pisac, razočarani docent na Katedri za Umetnost, obeshrabreni demokrata i "išutirani" (otpušteni) kolumnista tiražnih dnevnih novina, izlazi iz vlastitog groba i ulazi u vlastiti život.

Obilazi svoju malu porodicu u Beogradu, starog, na smrt bolesnog oca u malom gradu u kome je rođen, prijatelje, ljubav iz mladosti, i kroz kontakte i priču sa njima oslobađa i njih i sebe, vlastitih iluzija.

Ono što nije uspeo godinama "za života" pokusava da obavi "za smrti" tokom samo 48 časova, ne bi li na neki način, "post mortem", spasao obraz vlastite sredine i plemena, ne misleći pritom mnogo o svom.

Čitav taj "posao" obavlja brzo, nespretno i prilično umazan mastilom i krvlju, ali sa "čistom savešću" bića koje se posle čitavog života oklevanja, kolebanja i sumnji opredelilo za akciju. Vraća se u vlastiti, udobni, mirni, topli i sigurni grob da provede vreme preostalo do kraja jednog pogrešnog i opakog sveta.

 

 
  foto galerijamuzika iz filmainserti i trejlerifilmografije